Туитър  (Twitter), който постигна сделка да бъде купен от предприемача

...
Туитър  (Twitter), който постигна сделка да бъде купен от предприемача
Коментари Харесай

Туитър надминал очакванията на Уолстрийт за нови потребители

" Туитър "   (Twitter), който реализира договорка да бъде платен от бизнесмена Илон Мъск за 44 милиарда $, заяви през днешния ден, че през първото тримесечие е добавил повече консуматори, в сравнение с са очаквали анализаторите на Уолстрийт, съобщи Ройтерс. Приходите обаче са били малко под прогнозите.

Компанията анулира също така всички авансово сложени цели и прогнози предвид на идното придобиване.

Дневните дейни консуматори на мрежата са се нараснали до 229 милиона през първото тримесечие, завършило на 31 март, по отношение на 199 милиона консуматори година по-рано. Анализаторите чакаха приблизително 226,8 милиона дневни дейни консуматори.

" Туитър ", който се пробва да се оправи с намаляващия брой консуматори, работи върху подобряването на насочеността и измерването на рекламата, тества рекламни формати за електронна търговия и влага обилни средства в начинания като видео реклама.

Илон Мъск е приказвал за бизнес модел, основан върху абонаменти, и унищожаване на сметки на ботове, само че не е дал ясни насоки по какъв начин възнамерява да усъвършенства " Туитър ", отбелязва Ройтерс.

Социалната мрежа разгласи доходи от 1,2 милиарда $ по отношение на междинна прогноза на анализаторите за 1,23 милиарда $, съгласно данните от системата за оценка на брокери (IBES) на " Рефинитив " (Refinitiv). 

Чистата облага се е нараснала до 513,3 милиона $ или 61 цента на акция по отношение на 68 милиона долара  или 8 цента на акция година по-рано.

Акциите на компанията с централа в Сан Франциско нарастнаха с 0,7 на 100 преди началото на търговията през днешния ден, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР